Senaste inläggen

Av Ann-Christin Rombin - 11 juni 2009 10:45

Mulet

+ 12,1 Kl 11:50
Nico går här och struttar och har sig stolt som en tupp. Han är rent odräglig. Han skryter över att han blivit morgbror. Vad är det med det då? Det är väl ingen prestation av honom eller??? Jag säger bara det Skryt och skrävel är vad det är. Men valaparna är allt bra söta. Hum ja så söta som valapar nu kan vara. Matte blir ju så klart alldeles knollrig. Vilken tur att hanvalpen redan är tingad så slipper vi risken att hon kommer dragande med en sådan i huset oxå. Som hon jollrar åt dessa foton och säger Oooo så söööööööta. Va då söta. Dom där små korvarna är väl inget att yvas över. Dom  ligger ju bara där och gnyr och gnäller och snuttar på sin mamma. Så växer dom ju upp så fort och genast börjar dom sticka upp. Hänger i hälarna på en gammling och tigger och ber om uppmärkasmhet. Inte en stunds ro skulle man väl få med en sån där i huset. Rycker och sliter i manen så man får valpdräggel där. Fy säger jag bara. skulle man så vilja tillrättavisa en sån där odåga så säger matte genast. Man måste vara snäll med den som är liten. Men den som är liten då??? Får han bete sig hur som helst Va? Ja jag bara undrar? Pinkar på golvet gör dom ju oxå och ja jag nämner inte ens det där andra. Så jollaras det om namn oxå. Hum hur korkat som helst. Glassar pratas det om. Jag får gråa hår av allt joller. Jag säger då bara ett. Skitungar är dom och jag betackar mig för att gå omkring och skryta och skrävla om att vara morbror som somliga i det här huset ägnar dagana åt.
Vill du kika på Nicos syster Nicolinas valpar hittar du dom på Viktorias blog http://shetland-sheepdog-gardenia-gardens.blogspot.com/  Men jag utfärdar en liten varning. Är du människa så vet jag att du kommer att bete dig presis som min matte och då är ju risken stor att du sitter där med en liten odåga i knäet en dag och ser ut som om du fått högsta vinsten.

Av Ann-Christin Rombin - 1 juni 2009 13:56

Sol
+ 22,2 grader kl 13:56
Nico är jättejobbig. Han lyder inte det minsta vad matte säger. Han bara rusar på och går över till grannens flat. Hon skulle säkert skaffa valpar med honom men dom vill ha renrasiga ju. Matte får ropa hela tiden och gå dit och hämta honom. Att han ids. Jag tycker det är bättre at vara hemma med matte och stå på god fot med henne än att dra på sig skotteld från alla håll jag :-) Vi tog en liten cykeltur ner till havet med matte i dag. Men det är så varmt att man orkar ju inte hålla någon fart. Människor har det allt ganska bra för dom kan ju alltid ta av sig ett lager eller två. Men vi hundar får ju lov att ha päls året runt. I bland önskar man att man vore en pudel. Nu ska jag bara vila mig lite så kanske vi orrkar en tur i kväll när solen är i dalande Hej då från Norum och Riki

Av Ann-Christin Rombin - 27 maj 2009 22:07

Mulet och blåsigt
+ 9,4 grader  Kl 22:08
Nu är matte så där skitmallig. Hon har fått en award av Astrid och suger ju naturligtis åt sig hela äran. Hum vem är det som den här bloggen handlar om? Vem är det som rusar runt och letar godis? Vem är det som är ute och nöter klorna på hennes långa cykelturer? Och vem är det som får rusa runt över mark och moras och stundtals leta rätt på den där virrepannan? Hon? Icke sa Nicko. Såg ni nu var jag ju lite fyndig oxå :-)) Nej inte gör hon så mycket. Hon bara drar runt och vimsar på ju. Jag och lilleror. Vi är det som drar lasset. Utan oss ingen blogg. Så enkelt är det. Men hon bara pöser och pöser hon. Vi får på sin höjd en klapp under hakan. Ja sån är hon vår mate. Va då fotat?? Vem är motivet om man vågar fråga? Vadå skrivit? Hum vad skulle hon skriva om om hon inte hade oss? Sig själv kanske? Ja då blev det inte många ord jag lovar. Nej Awarden är min och lillebrors. Inte hennes så är det bara. För utan oss ingen blogg. Men till Astrid säger jag nosgnugg och många stora tack. För det värmer inte bara mattes egoistiska hjärta utan även vi hundar känner oss mycket stolta och jag tror jag ska hålla svansen lite extra högt på vår tur i morgon. Tusen tack till Astrid och Tindra som delat ut den fina utmärkelsen. Besök gärna Astrid och Tindra på http://dagbok.astridla.com/ Nosngnuggar från oss alla i Norum

Av Ann-Christin Rombin - 24 maj 2009 13:33

 Sol
+ 16,2 grader kl 13:33
Nu har matte hittat på en ny lek. Hitta godis heter den. Ja inte är det väl så märkvärdigt godis. Jag tycker mest det smakar som gammla vanliga hundkulor. Lite torrt och som sågspån även om det står kyckling på paketet. Men inte smakar det som det som serveras på bordet när dom äter kyckling! Det kan jag i alla fall skriva under på.  Matte tar med oss upp till gläntan. Gläntan ligger på en klippa och där sätter sig matte sig lite skönt till rätta i solen. Men vi får inte vila vi inte. Neh hon tar en stor näve med kulor och kastar ut dom över bergjällen och in i kråkbärsriset. Sedan tycker hon att vi ska söka reda på dessa torra kulor. Hon kallar det för hitta godis. Hum .............. Mig lurar hon i alla fall inte. Godis, jo pytt. Men OK är hon lat och inte vill gå längre så får vi väl ställa upp och leta hennes gammla godis då. Lite mysigt är det ju att nosa runt där i solen på kipporna.

Av Ann-Christin Rombin - 14 maj 2009 22:35

Halvklart
+7,4 grader
På kvällspinken med killarna såg jag att det glimmade till av vitt i gräset under pilträdet. Det är mina inporterade vitsippor som har börjat blomma. Vitsipporna har jag fått mig tillskickade från en kvinna i Skara. Jag tackar stort för dessa som nu etablerat sig och är inne på sitt jag tror femte år. I kväll såg jag 10 blommor. Första året kom en blomma. Andra året två I fjol tror jag att jag hade sju eller något sådant. Så snart har jag min egna vitsippsbacke här i Norum :-) Skogstjärnan är ju ingen dålig ersättare för vitsippan men sippan är ändå lite av en favorit. Läste om Gulsippa. Tänk om jag hade fått tag på en sådan oxå :-)) Kanske fins dom att köpa.Jag ska kolla i handelsträdgården nästa gång jag åker in till Umeå. Jag ska fota i morgon Jag lovar

Av Ann-Christin Rombin - 10 maj 2009 15:30

Sol
+13,7 grader Kl 15:31
Nu är vi hemma från en tur ut till Vuttingen. Nico har för första gången stiftat kontakt med böljan den blå. Han var mycket skeptisk först till vad det var som låg där i strandkanten och såg så blankt ut. Jag tror att han inte förstod djupet så han vägrade att doppa tassen i vattnet. Riki som är en van Vuttingfarare plumsade i direkt och svalkade tassarna. Upp till mitt på benet vågar han gå utan krumbukter. Men Nico stod på stranden och bara tittade. Vankade fram och tillbaka men vägrade röra vattnet. När jag hoppade ut på ett par stenar tog han mod dill sig och satten ner tassen i vattenbrynet och nu började en lek. Han spran så vattnet stänkte efter vattenbrynet. Det var ju sköönt att få springa i vattnet efter en lång stund jaktlek med storebror :-) Sedan vill han inte sluta plumsa runt utan var riktigt sur när vi tillslut blev tvungna att åka hem. Men han somnade i bilen och drog rejäla timmerstockar i baksätet.

Av Ann-Christin Rombin - 10 maj 2009 11:30

Sol
+ 12,1 grader Kl 11:32
Solen skiner och det blåser rätt friskt när vi sticker ut nosarna. Matte tar fram cykeln och vi sticker i väg norrut i byn. I ett par dagar har matte haft en ny konstig lek för sig. Vi hinner bara få upp farten så tvärnitar hon och stannar och rycker en sån där orange reflexpinne rakt upp . Så hoppar hon upp på cykel med pinnen framför sig. Vi hinner bara få upp farten så tvärnitar hon på nytt. Samma prosedur. Pinne upp och så där irriterande är hon ett par tre fyra fem gånger. Sedan full fräs på cykeln och så plötsligt kastar hon hela bunten pinnar på backen. Hum undrar just vad hon pysslar med jag? Men nu blir det kanske lungt för nu är det bara en pinne kvar som hon lämnade vid en stor vattenpöl. Jag undrar vad dom säger dom som satte ut pinnarna i höstas? Nu får dom ju göra om hela påroseduren i höst.  Eller? Nej jag fattar mig inte på människor. Vad styr dom med? Springa och plocka pinnar höst och vår. Är det klokt? Ja jag bara undrar.

Av Ann-Christin Rombin - 9 maj 2009 20:03

Mulet
+ 6,8 grder Kl 20:03
I dag har jag och hundarna cyklat runt på byn och sammlat i hop lite plogpinnar. Ja nu ska det väl dröja innan dom behövs kan man hoppas :-) Men inte är det mycke till vår att skryta över här uppe än inte. Fast jag brukar ju säga att sommaren sak vänta till den 25 innan den gör sin debut för då räcker värmen bättre :-) Så kanske frår vi en fin sommar i år om vi har tur.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se