Senaste inläggen

Av Ann-Christin Rombin - 8 maj 2009 13:56

Sol
+ 13,8 grader Kl 13:57
Efter en lång skön cykeltur ligger två trötta killar och värmer mina fötter. Solen skiner och det blåser riktigt ljumma vindar. Efter ettpar dagars gråregn så känns det så skönt att få se solen. Nico och Riki är lite busiga just nu. Vill gärna i väg på egna upptåg. Jag misstänker att en tik nere vid havet löper och det är orsaken till dövheten som plötsligt infunnit sig. Nu ska vi bara vila oss en liten stund. Jag ska ta min bok och sätta mig i hammocken en stund.

Av Ann-Christin Rombin - 3 maj 2009 22:03

Klart
+ 5,4 grader Kl 22:04
I dag kom sommaren på besök. Det var vackert och varmt i luften redan när vi vaknade på morgonen och ju längre fram på dagen det led dess varmare blev dett. Den 3 Maj blev med andra ord en riktig sommardag. Men väderleken lovar regn i morgon så det är nog bara en blixtvisit. Men jag tror på gammla talesättet April blöt Maj kall fyller bondens lada all. För den som spar han har lite sommarvärme kvar :-))

Av Ann-Christin Rombin - 2 maj 2009 10:37

Sol
+ 11,8 kl 10:37
Vi blev tvugna ta med matte på en liten cykeltur redan kl 9:30 i dag. Man måste ju hålla i gång kärringen så hon inte blir så stel. Men hon var lite seg att få upp ur sängen. Gnällde om leder och annat som hon brukar på morgonen. Man får ligga i för att få henne upp vissa dagar. Men som tur är så har jag ju lilebror numera. Medan han pussar på henne kan jag ju passa på att trampa runt lite och krypa in under täcket och släppa in lite kall luft. Så tänker jag inte nämna vilka dofter jag släpper loss då. Nej det talar vi tyst om. När hon väl behagade komma upp skulle hon ju oja sig och voja sig över de vita krokusarna som behagad stticka upp sina nyllen ur jorden. Va är det med det? Dom kommer ju varje år. Dessutom brukar ju katten liks rulla rut  och bryta av dom så den glädjen brukar ju inte vara allt för länge. Dumma, dumma matte. Plantera blommor där kisse vill ligga och gona sig i solen. Ja människor begriper inte så speciellt mycket som dom tycks tro. Nu bar det i alla fall i väg på cykeltur i anständig tid i dag och när vi väl kommit en bit och jag och lillebror hittat ett ställe som doftade ljuvligt då. Ja då ska ni veta att matte fick upp farten. Puts veck var hon bara. Jag ska bita hål på decken på cykeln för nu är hon ju helt omöjlig hålla koll på. Men ett par meter bort hittade vi cykeln. Parkerad snyggt och prydligt. Men ingen matte. Hum......... Ja dum är hon oxå. Trodde att hon kunde gömma sig för oss. Vi som har riktiga nosar hittade väl henne lätt som en plätt. Eller rättare jag. För Nico det puckot bara fjantade runt och följde mig i hälarna. Allt jobb gjorde jag. Han bara hänge på han. Tror ni hon nöjde sig med det? Tror ni hon insåg sina tilkortakommanden? Icke. Dumma människa. Hon gjorde på samma sätt tre gånger och alla tre gångerna hittade jag  naturligtvis i gänn henne. Och Nico tog åt sig äran. Typiskt småbröder alltså.  Men OK vill hon leka denna lek så. Ja man får ju ställa upp för en nöjd och glad matte är en bra matte.

Av Ann-Christin Rombin - 1 maj 2009 18:30

Sol

+22,1 grader Kl 18:03

Först skulle dom ut på en skogsprommenad matte och husse. Vi var ju naturligtvis tvungna att hänga på så dom inte skulle gå vilse. Solen sken och det var inte så varmt då som det är nu på kvällskvisten. Vi gick ut över ängarna och korsade vägen. Matte tjatar om sitt bakom, stanna och gå . Presis som om vi inget begrep själva. Men Vi gjorde som hon sa för då blir hon ju så glad. Sedan kosan upp mot sommarstugenvägen och stigen tvärs genom skogen. Korsar en ny sommarstugeväg och matte tjatar sitt bakom, stanna och gå. ´Vi uppför oss exemplariskt. Husse måste ju få se att vi kan oxå denna gång. Dum är hon. Hur ofta kommer det en bil här?? En gång om dagen kanske om man har tur och ändå ska hon hålla på. Vid nästa stugväg kopplas Nico upp för den ska vi gå en bra bit. Lillebror är ju lite odygdig och måste lära sig lite än innan han får gå lös efter vägar säger matte. Hum hon är korkad. Inte en bil på hela tiden så varför då?? Bara för att hon ska bestämma eller? Japp så är det nog. Sedan en lång tur ut över åkern och så var vi hemma. Trodde jag skulle få pusta men se icke. Dom hittar på att vi ska ut till Vuttingen som är vårt sommarställe. Ett gammalt fiskeläger som matte har fått i arv efter sin farfar. Jag älskar att vara där. Sten och sten och bara sten. Svanar och änder och så får man vara lös. Vi hade en jätteskön stund på Vuttingen. Vi grillade korv och det är gott. Lillebror det puckot äter rå korv. Men jag vill ha den grillad. Det är gott Rå korv kan han få äta om han vill den glupskingen. Efter ett par timmar var matte och husse och småmattarna och lillmattes pokvän less. Hum hur kan människor vara funtade. Less på att kliva på stenar och hoppar runt i solen. Dom är inte kloka. Så ja då stuvades vi in i bilen och hem bar det. Lata var dom oxå och köpte pitza. Ingen riktig mat som i går. Då åt dom köttfärs och då steker alltid husse massor åt oss. Mus. Men i dag blev det vanlig gammal burkmat för mig och brorsan. Ja det var dagens äventyr det. Ha det så gott hälsar Riki och lillebror Nico.
Skrivet av matte A-C

Av Ann-Christin Rombin - 29 april 2009 11:07

Sol
+12,4 grader Kl 12:10
Jag skickar mina varmaste lyckönskningar till Airi och lilla Japp. En av "mina" chokladpojkar som hittat hem. Mer om Japp kan du läsa på Japps blogg hemma hos Airi http://www.airislya.se/ Varför säger jag mina chokladpojkar? När jag inte har någon kennel. Jo för att "min uppfödare" Viktoria som har kennel Gardenia Gardens lyssnade på mitt namnförslag när hon hade tankestopp vid namning av valparna. Denna kull med valpar käns därför mycket speciell för mig. Går du i valpfunderingar? Har du tänkt på hur trevlig en sheltie är? Om du är mogen för en valp vet jag att Viktoria har en eller ev två otingade chokladpojkar så besök gärna Gardenian Gardens på http://shetland-sheepdog-gardenia-gardens.blogspot.com/ och kika på de underbara små liven.

Av Ann-Christin Rombin - 29 april 2009 10:57

Sol
+12,4 grader Kl 10:50
Dagens cykeltur slutade på halva vägen i en punktering, så det blev till att ta apostlahästarna hem. Men vad gör väl det när solen strålar, småfåglarna för ett ohärrans väsen i skogen och man hör havet klucka och slå medan skogen susar. Fast det är klart nytt däck på cykeln och så en gubbe som vill ta sig an det hela när han kommer hem skulle sitta fint :-)) Ja jag får gå ut och kolla vad det är för storlek på däcket. Allt detta med tum och allt vad det är. Hum tacka vet jag den tiden när det var 22" 26" 9cg 28" och ingen brydde sig om hur brett eller smalt däcket var. Det var lksom bara en brädd. Nu är det ju som med dataskärmar och upplösning.. En hel liten djungel. Allt nog det var en härlig cykeltur så länge den varade och promendaden hem var inte så dum den heller. Nu har vi inte mycke snö kvar men vist ligger det lite i skuggan. I går regnade det som spö i backen så snötäcket eller de drivor och slattar som ligger kvar är uppblötta och smälter bort fort nu.

Av Ann-Christin Rombin - 27 april 2009 14:01

Mulet Småduggar
+ 5,2 grader Kl 14:02
I grådiset har jag och Eva tagit en cykeltur med hundarna. Safir, Riki och Nico skötte sig utmärkt hela tiden. Riki springer lös, rutinerad cyklist som han är. Nico börjar få full klämm på vad det hela handlar om och travar på i glatt tempo. När vi tar av från byvägen och cyklar på sommarstugevägarna får alla tre springa lösa och nosa som dom vill efter dikesrenen. Nico har lite svårt att förstå att matte plötsligt har sådant tempo och kan vara där hon inte brukar vara. Så jag får hålla tungan rätt i munnen så jag inte cyklar på en kille som plötsligt nosar godsaker snett framför cykeln. Men det börjar gå in även detta med att springa om bakom nu. Riki har ju cyklat förr och kan reglerna :-)) Ganska kalla och blöta är vi alla fem när vi kommer hem. Jag måste ta killarna i badrummet och rengöra dom under tassar och mage innan dom går att släppa loss inomhus för oj så mycke som fastnar i pälsen. Detta har ju inte varit något som helst problem med en hund. Men med två så uppstår vissa små detaljer som gör att det kan bli lite svårare. Nu kommer detta med sitt väl till pass. Jag lyckas få båda två att sitta. Rusar som den värsta maratonlöpare genom halen och stänger sovrumsdörren. Tack och lov hann jag det. Vi bytte sängkläder i går så det hade ju varit ljusblått at få göra om det i dag! Men som sagt det hann jag. Men lilleman kom smygande efter mig så han satt inte kvar. Honom tog jag på armen och rakt i badkaret där han fick en välbehövlig avsköljning. Samma sväng med Riki och nu har jag två trötta lite blöta killar liggande här på datarumsgolvet. Hoppas det blir lite varmare och lite mer sol så att det torkar upp på vägarna snart. 

Av Ann-Christin Rombin - 25 april 2009 11:33

Sol
+ 14,3 grader Kl 11,35
Så var det dax för den gula hibiskusen att börja blomma. Solen värmer och luften är ljummen. Jag och mina fyrfota filurer har tagit en liten cykeltur. Nu är det verkligen dax att plocka bort vinterkläderna och se över om man har något tunnare att ta på sig. Kanske måste jag tom åka in till Umeå och köpa något nytt. Jackor är så svårt tycker jag. Dom är inte sydda för hundkoppel och hundgodis, näsdukar och allt det där man behöver ha med sig på promenader. Nej nu får jag starta en maskin och se till att vintern kommer ut ur huset oxå :-))

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se