Senaste inläggen

Av Ann-Christin Rombin - 22 april 2009 16:29

Så har vi tagit första cykelturen för i år jag och mina två fyrfota filurer. Nico fattade på en gång vad det gick ut på. Ja, jag var väl lite vinglig så här i början på cykelsesången och Nico vet jag inte om han cyklat alls hemma på Gardenia Gardens. Hur som är han en naturbegåvning. Han föstod på en gång att han inte fick springa framför utan måste hålla sig jämsides. Nu bar det ju inte av i någon hastighet. Det gör det ju aldrig när det gäller mig :-)) Men ändå lite fortare än en normal promenix går det ju. Riki som är en van cyklist springer lös men Nico får jag nog lov köpa en sån där stång på cykeln till för han är inte lika duktig på att vara lös än. Men det kommer, det kommer. Det är jag helt övertygad om. Koppel på ute håller oxå på att gå bättre och bättre. Men i bland så är det tji. Jag kan få vänta båte sju och tio minuter innan han behagar inse att jag inte tänker ge mig. Härligt är i alla fall att vintern är över och våren är på G med stora kliv.

Av Ann-Christin Rombin - 20 april 2009 18:16

Hej!
Har du en hund?
Gillar du att fota?
Hos Viktoria på Gardenia Gardens kan du vara med i en liten tävling med ett jättefint pris. En silversheltie från silversmeden Camilla Fors! är priset. Gå in till Viktoria och läs mer om hennes tävling på adressen nedan
 http://shetland-sheepdog-gardenia-gardens.blogspot.com/

Av Ann-Christin Rombin - 20 april 2009 17:59

Sol
+ 14,9 grader Kl 18:00
Även i dag höll skoterspåret att gå på, men drivan tinar i hop allt mer och nu är det knappt tre cm snö ute på åkrarna där det alls fins någon snö. Tranorna som har kommit hit till Norum håller serenad tidigt på morgonen och räven hålller sin nattkonsert så stundtals önskar man att man bodde mitt inne i storstaden där bruset är konstant. Tranor och räv har verkligen ett ångestfyllt  sorgset läte.
Jag har varit in till Sävar och hälsat på min syster en timme i dag. Hundarna fick vara hemma. Ja det är ju dax för dom att öva sig att vara själva oxå en liten stund. Allt var bara lungt när jag kom in på gården men när jag kom upp på förstukvisten så fick jag mina fiskar varma. Glada killar kom i mot mig i hallen. Ja lilleman han ju smita ut men drog inte ut på någon egen expidition utan stannade snälllt, vände och kom in när jag sa till honom. Han håller på att bli en riktig liten prins :-)) Vi tog som sagt en sväng i skoterspåret och allt gick bra. Han gick så fint bakom när vi korsade vägar och skötte sig lika exemplariskt som storebror Riki. Men när jag sa koppel på och ville koppla upp dom för den sista lilla svängen längs landsvägen in till gården då visade Nico att Nej det tänker jag inte alls det. Det roliga får inte vara slut. Så det blev en fem sex minuters väntan i solen där jag vilade mina ben med rumpan på en sten. Till slut så blev nyfikenheten och Rikis godismumsande för svårt att motstå så han kom slurvande och jag fick koppla upp honom. Detta moment med koppel på ute sedan man lekt behöver alltså mycke träning än. Men vi tar det lite som det kommer. Jag är jättenöjd att jag kan säga koppel på och att dom sitter fint och väntar tills jag hittat skor och vimsat runt lite. Sitter dom båda dessutom stilla medan dörren står öppen och väntar på ett varsågod ja då får man vara mer än döjd . Det är mycke nog at lära sig den korta tid som lillgubben varit hos mig tycker jag. Allt med mina killar är så mysigt. Att ha två killar är faktiskt dubbelt så kul som att ha en :-))


Av Ann-Christin Rombin - 19 april 2009 13:52

Sol
+ 10,6 grader Kl 14:05
Nu är äntligen vintern slut för nu har isen brutit upp. I dag var första gången jag fick se havet i år. Isen bröt i och för sig i går men då var jag inte ut till havet utan det var min mamma och pappa som kom förbi och berättade att dom varit ner och kolalt in sommarhavet. Ja så mycke sommar kanske det inte är än men det blir. På fotot står jag i Norrfjärden och har utsikt mot Holmön.  

Av Ann-Christin Rombin - 19 april 2009 08:49

Halmulet
+ 2 grader kl 8:00
Så var det dax för den rödrosa att slå ut sina kronblad. Min första tanke var, Jasså hade jag en sådan här oxå. För jag väntade mig en rosa med gult i mitten men detta är alltså vad jag fick i dag. Ja hon står väl och trycker någon stans damen med gult i gapet oxå :-))

Av Ann-Christin Rombin - 18 april 2009 18:45

Sol

+2,8 Kl 18:50
En lång skön promenad på morgonen med hundarna på skoterspåret. Efter en natt med rykande snöstorm och kallt så var skoterspåret som en cykelväg. Ja om man bortser från alla ställen där jag trampat i genom under det få varma dagar hitentills i vår. Hundarna sprang i vild kariär över skaren och solen började skina och värma. Vi var ute redan kl 9:00 på vår första sväng. Sedan bara det av in till Umeå för att köpa någon nippel till vår utomhuskran som Kenneth drog sönder i veckan som var. Samtidigt blev det ju en sväng in på matvaruaffären och där bunkrades det upp både för tvåbentta och fyrbenta filurer. Nu överlever vi en vecka till mao :-) Sedan allt var uppackat och jag pustat en stund tog vi vår eftermiddagspromenad. Samma skoterspår men nu var det som att gå på glas. Trots att det har varit en ganska sval dag hade solen tärt på skaren och man viste inte från steg till steg om det skulle bära eller brista. Den prommenad som tog 45 minuter tog alltså dryga timmen denna gång. Men ingen klagade för det. Hundarna skuttade och lekte och jag, ja jag klagade när jag kom hem för härreligen så man får ont i ryggen av att gå och vänta på att marken sak ge vika. Nu slår snart min röda Streptocarpus ut så jag hoppas att jag får bjuda på den i morgon eller kanske på måndag.

Av Ann-Christin Rombin - 17 april 2009 09:02

Halvmulet
+ 4,0 grader kl 9:00
I dag morgon var det dax för den blå streptocarpusen att slå ut sina kronblad. Nu står dom på tur en efter en. Knopparna sväller och små stänglar med blyga knoppar sticker upp i alla krukor. Ja här hos mig får vårtecknen bli blommor i krukor ett litet tag till, men snart börjar krokusen att röra på sig och det ser jag fram mot. Nu är det strax dax för morgonpromenaden.

Av Ann-Christin Rombin - 16 april 2009 15:07

Lätt snöfall
+2,1 grader kl 10:10
I dag har våren gjort tvärnit och stannat upp. Det är gråmulet och kallt. Ett lätt snöfall gör att vägen är slipprigare  än vad vårsolen någonsin lyckats göra den till hitils i år.  Hundarna blir aldeles leriga efter bara ett par meter. Men vi går på i lagom takt och styr stegen hem till min mor Gun-Brith på en kopp the. Hem till mamma är det bara ca en kilometer men i detta snåla väder käns det längre än så. Två smutsiga hundar kanske inte är drömmen att få in på köksgolvet men hon är en tollerant mor som öppnar sin dörr för oss och välkomnar både tvåbenta och fyrbenta filurer.  Nu hoppas vi bara på lite mer av vårsolens sköna strålar så vi får njuta av lite längre promenad i morgon. Nu är det dax för eftermiddagens tur och den lär inte bli längre är jag rädd för det är rejält grinigt i Norum i dag.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se